Бяла магия

0 коментара0/5

Какво представлява бялата магия и крие ли рискова за онези, които я практикуват, и за хората, за които се прави. Научете малко повече за бялата магия.

Бяла магия
Бяла магия © istockphoto.com
  • Коя магия е бяла?

По принцип магията (ако приемем, че такава съществува) няма цвят. Хората са добавили цветове, за да различават по-лесно добрата от лошата магия. Цветът на магията издава действието, което тя има. Бялото в нашите разбирания се свързва с доброта, чистота и невинност. Затова и бялата магия се определя като магия с добри намерения. Черното пък се асоциира със смърт и негативизъм. Затова магията с нечисти намерения се нарича черна.

Черна магия - какво да правим? >>>

Бялата магия се изпълнява винаги от човек с висок морал и чисти намерения. Винаги се прави без задни мисли. Когато се прави бяла магия, никога не трябва да се включват негативни мисли и пожелания. Това може да рефлектира непредвидимо както върху онзи, върху когото се прави магията, така и върху човекът, който прави магията. Когато се прави бяла магия, човек трябва да е способен да се отърси от целия негативизъм и лоша енергия около себе си, затова и правенето на бяла магия е по-трудно от правенето на черна. 

Когато се прави бяла магия най-често с

Бяла магия

е използват свещи, цветя, билки и аромати. Използват се също така молив и лист хартия. От значение е цветът на свещите. Червени свещи се използват при любовни заклинания, а зелени – за привличане на пари. От значение е също така Луната. Смята се, че най-доброто време за правене на магия е пълнолунието.

Суеверия за Луната >>>

  • Кои заклинания попадат в „графата“ бяла магия?

Заклинанията за здраве са част от бялата магия. Към тази група можем да добавим и заклинанията, които се борят с безплодието при жените.

Мнозина вярват, че с правилните заклинания всяка жена може да зачене.
Магията за любов и влюбване също се смята за бяла магия. Според нас не е правилно любовта да бъде контролирана по никакъв начин. Дали и за вас магията за любов е бяла магия, преценете сами.

Заклинанията за успехи в определена област, за късмет и пари също са бяла магия.

  • Опасна ли е бялата магия?

Бялата магия може да е опасна, ако попаднете на човек, който не я владее добре. Възможно е не само да не успее да изпълни добрите ви намерения, но и да причини куп вреди и неприятности. От друга страна според някои самото правене на магия е вредно, защото се намесва в естествения ход на събитията и го променя.

А вие вярвате ли в бялата магия и бихте ли прибегнали към нея?

23.10.2015/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Бяла магия".

Още от "Загадъчно"

Камъните от Ика

Камъните от Ика

Те са колекция от камъни, на които има гравирани сцени с динозаври, изображения, представящи напреднали технологии, дори за нашата цивилизация.  Известни са под името плочките от Ика.

Смъртта – умеем ли да я приемаме?

Смъртта – умеем ли да я приемаме?

Смъртта е нещото, което плаши човешкото съзнание най-много. Това е най-тежкият момент от живота, с който рано или късно всеки се сблъсква. Изисква се сила, кураж и философски мироглед.

Как празнуват Коледа различните зодии?

Как празнуват Коледа различните зодии?

Как изглежда идеалната Коледа за различните зодиакални знаци - какво правят, какво е настроението им? Вижте как празнуват Коледа различните зодии.