Аурата – какво трябва да знаем?

3 коментара0/5

Аурата най-кратко може да бъде обяснена като система от енергии извън тялото ни. Не трябва да я бъркате с чакрите – система от енергии вътре в тялото ни. Вижте какво трябва да знаете за аурата.

Аурата – какво трябва да знаем?
Аурата – какво трябва да знаем?

За аурата накратко

Аурата има различни пластове в различни цветове. Смята се, че цветът на аурата отразява настроението на човека. Смята се, че човек не може да прикрива истинските си чувства и емоци в аурата, защото те винаги се отразяват там под определен цвят.

Чакрите - извор на енергия >>>

По-научното обяснение е, че аурата отразява електромагнитни вибрации, които се образуват като резултат от някакво вътрешно вълнение. Тази електромагнитна енергия на аурата обгражда тялото ни в овална форма.

Всичко за кармата >>>

Аурата е различна във всеки един момент, защото отразява моментните чувства на човека. По аурата може да се разчете информация за миналото на човек, за здравословното му състояние и характера му. Колкото по-ярка е аурата и колкото по-надалеч от тялото се простира, толкова по-щастлив, удовлетворен и здрав е човекът.

Аурата – какво трябва да знаем?

Пластове на аурата

Аурата има 7 нива (пластове, слоеве, тела), които предават информацията, която се случва в резултат на взаимодействието на тялото (чакрите) и външната среда.

 1. Етерно – отразява усещане за сигурност и здраве
 2. Емоционално тяло – отразява възприятията на човек за себе си
 3. Ментално тяло – отразява способността за логичен начин на разсъждаване и трезв поглед върху събитията
 4. Астрално тяло – отразява връзката ви със семейството и приятелите
 5. Етерен двойник - може да се определи като дубликат на тялото ви, но допълнен от едно духовно възвисяване. 
 6. Селестиално тяло - свързва се с просветлението и т.нар. "трето око". Показва способността на човек да вижда невидимото.
 7. Каузално тяло - отразява историята на човек, преражданията и миналите животи. Каузалното тяло се свързва с една по-висша, божествена енергия

Цветове на аурата

Цветът на аурата ви издава освен моментните ви състояния и чувства, и положителните и отрицателните черти на характера ви. Ако цветът на аурата е по-скоро в светлата гама, например светло зелено, издава позитивни емоции. Ако обаче  е в тъмната гама, тъмно зелено, говори за негативно състояние.

Аурата – какво трябва да знаем?

 • Червено – червената аура отразява здравословното състояние на сърцето. Позитивните вибрации на червената аура говорят за здраве, а негативните – за напрегнатост и сдържан гняв.
 • Оранжево – отразява здравето на репродуктивните органи и емоционалността на човек. Може да говори за креативност и емоционална сила или стрес.
 • Жълто – отразява здравето на далака. Жълтата аура говори за интелект, креативност и безгрижие. От друга страна  разкрива склонност за контрол и властност.
 • Зелено – говори за здравето на белите дробове и дихателната система. Говори за балансираност и обичливост, но и за несигурност и липса на самочувствие.
 • Синьо – отразява здравето на гърлото и щитовидната жлеза. От една страна издава интуитивност, от друга – страх от бъдещето и страх да се изразиш.
 • Лилаво – отговаря за епифизата и нервната система. Издава чувствителност и мъдрост, но и физическа сила, която трудно се контролира и понякога излиза извън рамките на приемливото.
 • Сребърно – говори за психическо и физическо изобилие. Говори за стабилност и уравновесеност.
 • Златно – свързва с с божественото. Показва връзка с една по-висша сила.
 • Черно – говори за преживяна тежка лична драма. Издава скръб и тъга, които в някакъв момент могат да се отразят негативно на здравословното състояние.
 • Бяло – говори за чистота и истина. В някои от прочитите може да е знак, че наблизо има ангел. В други, ако е жена, може да е знак за бременност.

21.11.2014/ Радослава Михайлова

3 коментарaДобави коментар »

Insight

От Insight23.11.2014, 23:51 ч.

Отворена аура често се получава при раздразнения, гняв, емоционални афекти и т.н. Тогава астралните ни аспекти са силно стихийни и мисловната конструкция трудно ги удържа. Една неовладяност понякога може да е толкова...

Виж всички коментари за "Аурата – какво трябва да знаем?".

Още от "Загадъчно"

Мохамед и неговите видения

Мохамед и неговите видения

Пророк, политик, изкусен оратор, реформатор, завоевател или просто талантлив лъжец е Мохамед?

Мария Асенова

Какво е "магическо замърсяване"?

В напрегнатото ни ежедневие имаме периоди, в които усещаме силен стрес, умора и напрежение. Негативната енергия е вредна за аурата ни.

Символът Хамса или Ръката на Фатима

Символът Хамса или Ръката на Фатима

Чували ли сте за Символа Хамса, познат още като Ръката на Фатима? Вижте символиката на Ръката на Фатима, както и на различните символи, които се вграждат в нея. Символът Хамса или Ръката на Фатима