Ангел хранител

5 коментара0/5

Вярвате ли в ангелите хранители? Има ли сила, която ни предпазва от злото и насочва действията ни в правилната посока? Или пък смятате, че човек действа само и единствено според собствената си воля? Научете малко повече за ангелите хранители?

Ангел хранител
Ангел хранител

Ангелите хранители, наричани още ангели пазители, помагат и предпазват хората. Ангели хранители има в различните култури и религии, но образът и ролята им са сходни.

Смятало се е, че ангели хранители бдели над хората в Древна Месопотамия. Тогава са ги наричали шеду и се е смятало, че предпазват от злите сили. В Евангелието на Метей се говори, че ангелите хранители бдят над децата и ги предпазват от опасности.

В Книгата на Енох се казва, че и възрастните имат ангели хранители. За ангели хранители се говори и в Корана. Там се казва, че всеки човек има пред и зад себе си по един ангел хранител, които го следват навсякъде.

Ангел хранител

Какво е ангел хранител?

Смята се, че ангелът хранител предпазва хората от зли сили. Ангелът хранител бди постоянно над човека. От друга страна ангелът хранител помага на хората в земните им дела. Според някои ангелът хранител предпазва човек от грешки и го насочва в моменти на колебание.

Вижте също:

За ангелите >>>

Смята се, че всеки човек има ангел хранител, който бди над него от раждането до смъртта му. Според някои ангелът хранител е душата на наш починал близък човек – роднина или приятел. Според трети пък ангелът хранител бди над няколко души едновременно. Трудно е да се докаже произходът на всяко едно от тези твърдения, затова, в кое ще вярвате, е въпрос на личен избор.

Ангел хранителИма различни теории за това как ангелът хранител влияе на действията ни. Най-популярното е, че ангелът хранител насочва действията ни под формата на много силен вътрешен глас, натрапчива мисъл или съмнение. В други случаи намесата на ангел хранител може да се забележи под формата на нетипична за човека реакция в дадена ситуация.

Можем ли да се общуваме с нашия ангел хранител?

Според някои изследователи, всеки от нас може да комуникира със своя ангел хранител. За да се случи това, трябва да опитате да се концентрирате. След това задайте въпроса, чийто отговор търсите, на своя ангел хранител. Задайте въпроса си на глас. Задавайте кратки и ясни въпроси, не обяснявайте и не навлизайте в подробности.

Любопитно: Можете да усетите присъствието на своя ангел хранител, като се съсредоточите. Смята се, че тогава можете да чуете звука от крилете на ангела. Понякога присъствието му се усеща като лек, хладен ветрец, дори в напълно затворени помещения

Изследователят Робърт Греъм казва, че ако се концентрирате, ще чуете/усетите насоките му. Според други учени в сферата, преди да общувате със своя ангел хранител, трябва да искате да получите съвет/помощ и да сте готови да ги приемете. В противен случай няма да усетите присъствието му или да получите напътствие..

А вие вярвате ли, че над всеки от нас бди ангел хранител?

18.04.2015/ Радослава Михайлова

5 коментарaДобави коментар »

gazelata2

От gazelata227.09.2016, 10:37 ч.

Да,вярвам че има и ни закрилят и във свеки един момент са с нас.

Виж всички коментари за "Ангел хранител".

Още от "Загадъчно"

Суперлуна на 28 септември - какво да очакваме

Супер луна на 28 септември - какво да очакваме

На 28 септември, рано сутринта, предстои да станем свидетели на Суперлуна. Освен това на тази дата ще наблюдаваме пълно лунно затъмнение. Комбинацията от тези две явления е по-позната като Кървава Суперлуна. Вижте дали и как ни влияе Суперлуната.

Легенда за тиквата на Хелоуин

Легенда за тиквата на Хелоуин

Според легендата тиквата на Хелоуин е свързана с историята на един селянин на име Джак ковача или Стиснатия Джак и оттам тиквеният фенер се нарича jack-o-lantern.

Слънчевото затъмнение на 9 март е “черешката на тортата”! И сякаш ситуацията не е достатъчно напрегната, та за повече “съспенс” Слънчевото затъмнение в Риби ще увеличава страховете.

Драматични промени, водещи до трудни, но осезаеми резултати (седмичен хороскоп 7-13 март)

Хороскоп за периода от 7 до 13 март, изготвен специално за БГНЕС от топ астролога Татяна Янковска.