7 странни начина за предсказване на бъдещето

0 коментара0/5

От древни времена хората са се опитвали да гадаят какво ще е бъдещето. И ако днес популярни методи за предсказване на бъдещето са картите таро, например, в миналото начините да „видите“ бъдещето са далеч по-странни.

7 странни начина за предсказване на бъдещето
 © istockphoto.com

Вижте още:  Карти таро >>>

Гадаене на бъдещето с папагали – този метод идва от Индия, но днес е много популярен в Сингапур. За него се използват карти, които се подреждат, в присъствието на папагал (задължително трябвада е зелен и дългоопашат), пред желаещия да научи бъдещето си. След което папагалът е този, който избира една карта, която предсказва какво ще е бъдещето. 

Гадаене на лапи – този метод идва от Япония, но може да се прилага само на хора, които имат домашни любимци. Той е аналогия на гледането на ръка, но в този случай се чете какво ще е бъдещето не върху вашата ръка, а върху лапата на домашния ви любимец (може само котки и кучета).

Вижте още:
Гадаене - поглед в бъдещето >>>
Тайнствените линии на ръката >>>

Добави описание

Предсказване на бъдещето по ареолата – още една японска практика. Според този метод под внимание се взимат формата, размера и цвета на зърната, които съдържат кодирана информация за бъдещето ви. 

Вижте още:  10 любопитни факта за женските зърна >>>

Гадаене на бъдещето чрез кокошки - един метод от древен Вавилон. Така наречената алектромантия се изразява в това да се поставят няколко купички със зърно пред една кокошка, като за всяка купичка да бъде намислено предварително значение или стечение на обстоятелствата. Която купичка избере пилето, такова ще е бъдещето. Според древния метод кокошката задължително трябва да е бяла, а ритуалът да се извършва, само когато Луната или Слънцето са в съзвездие Арес. В днешно време по подобие на този метод се използват октоподи, котки и други животни, които вещаят какъв ще е резултатът при спортни мачове.

Вижте още:Панди ще правят футболни прогнози >>>

Румпология - гадаене на дупе. Древната практика на вавилонците се изразява в боядисването на задните части с червена къна, след което желаещият да научи бъдещето си сяда върху папирус. Гадаенето се основава върху формата, размера и други специфични особености на отпечатъка. Днес румпологията прилича повече на хиромантията, като под внимание се взема формата на дупето, както и още няколко отличителни белега, без да се налага боядисване и отпечатване.

Вижте още:5 типа дупе >>>

Предсказване на бъдещето с аспержи. Практиката тръгва от Великобритания и по-точно от екстрасенса Джемина Пакингтън. Тя придобила дарбата си от баба си, която гадаела на чаени листа. Джемина пък ползва аспержи, като ги хвърля във въздуха и гадае какво ще е бъдещето по начина, по който аспержите паднат и се подредят.

Добави описание

Гадаене на бъдещето с изпражнения. Методът идва от древен Египет, където се гадаело какво ще е бъдещето по торните бръмбари, тяхното поведение, големината и формата на изпражненията, които търкалят, следата, която оставят. Впоследствие други народи започнали да гадаят бъдещето по вида, формата и мириса на изпражненията на домашните животни. Мнозина използват и човешки такива.

14.02.2017/Ели Йорданова

 

Още от "Загадъчно"

Нумерология на Лична година 7

Нели Колева: Нумерология на Лична година 7

Лична година 7 носи голям енергиен потенциал на своя притежател, възможност да реализира цели, идеи и да получи пълна професионална удовлетвореност.

Нели Колева: Рождената дата показва характера на човека

Нели Колева: Рождената дата показва характера на човека

Датата, на която е роден индивидът, е значим идентификатор, който непрекъснато си взаимодейства с други компоненти като: личната година в която се намираме, жизнен път, период от живота ни, в който се намираме.

За родените на нечетни дати

За родените на нечетни дати

От нумерологична гледна точка особен интерес представляват хората родени на нечетни дати.