7 странни начина за предсказване на бъдещето

0 коментара0/5

От древни времена хората са се опитвали да гадаят какво ще е бъдещето. И ако днес популярни методи за предсказване на бъдещето са картите таро, например, в миналото начините да „видите“ бъдещето са далеч по-странни.

7 странни начина за предсказване на бъдещето
 © istockphoto.com

Вижте още:  Карти таро >>>

Гадаене на бъдещето с папагали – този метод идва от Индия, но днес е много популярен в Сингапур. За него се използват карти, които се подреждат, в присъствието на папагал (задължително трябвада е зелен и дългоопашат), пред желаещия да научи бъдещето си. След което папагалът е този, който избира една карта, която предсказва какво ще е бъдещето. 

Гадаене на лапи – този метод идва от Япония, но може да се прилага само на хора, които имат домашни любимци. Той е аналогия на гледането на ръка, но в този случай се чете какво ще е бъдещето не върху вашата ръка, а върху лапата на домашния ви любимец (може само котки и кучета).

Вижте още:
Гадаене - поглед в бъдещето >>>
Тайнствените линии на ръката >>>

Добави описание

Предсказване на бъдещето по ареолата – още една японска практика. Според този метод под внимание се взимат формата, размера и цвета на зърната, които съдържат кодирана информация за бъдещето ви. 

Вижте още:  10 любопитни факта за женските зърна >>>

Гадаене на бъдещето чрез кокошки - един метод от древен Вавилон. Така наречената алектромантия се изразява в това да се поставят няколко купички със зърно пред една кокошка, като за всяка купичка да бъде намислено предварително значение или стечение на обстоятелствата. Която купичка избере пилето, такова ще е бъдещето. Според древния метод кокошката задължително трябва да е бяла, а ритуалът да се извършва, само когато Луната или Слънцето са в съзвездие Арес. В днешно време по подобие на този метод се използват октоподи, котки и други животни, които вещаят какъв ще е резултатът при спортни мачове.

Вижте още:Панди ще правят футболни прогнози >>>

Румпология - гадаене на дупе. Древната практика на вавилонците се изразява в боядисването на задните части с червена къна, след което желаещият да научи бъдещето си сяда върху папирус. Гадаенето се основава върху формата, размера и други специфични особености на отпечатъка. Днес румпологията прилича повече на хиромантията, като под внимание се взема формата на дупето, както и още няколко отличителни белега, без да се налага боядисване и отпечатване.

Вижте още:5 типа дупе >>>

Предсказване на бъдещето с аспержи. Практиката тръгва от Великобритания и по-точно от екстрасенса Джемина Пакингтън. Тя придобила дарбата си от баба си, която гадаела на чаени листа. Джемина пък ползва аспержи, като ги хвърля във въздуха и гадае какво ще е бъдещето по начина, по който аспержите паднат и се подредят.

Добави описание

Гадаене на бъдещето с изпражнения. Методът идва от древен Египет, където се гадаело какво ще е бъдещето по торните бръмбари, тяхното поведение, големината и формата на изпражненията, които търкалят, следата, която оставят. Впоследствие други народи започнали да гадаят бъдещето по вида, формата и мириса на изпражненията на домашните животни. Мнозина използват и човешки такива.

14.02.2017/Ели Йорданова

 

Още от "Загадъчно"

Какво не знаем за Любовната Съвместимост?

Нели Колева: Какво не знаем за Любовната Съвместимост?

Питагор, питагорейците и нумерологията твърди, че всяко събитие, явление може да бъде представено с числата от 1 до 9.

Нели Колева за числото Жизнен път в Нумерологията

Нели Колева за числото Жизнен път в Нумерологията

Какво представлява числото на живота, как се изчислява и какво ни говори? Нели Колева разказва за числото жизнен път в нумерологията.

Личното ви число гуа

Личното ви число гуа

Според фън шуй за всеки човек има посоки на компаса, които са благоприятни или неблагоприятни. Може да разбере кои са те, като изчислите личното си число гуа (или още щастливо) въз основа на рождената си година.