4 начина да пречистите дома от негативна енергия

0 коментара0/5

Негативната енергия е навсякъде около нас. Тя може да се настани в дома ни с предмети, пълни с отрицателни вибрации, или пък да бъде внесена от хора с лоши мисли. Как да предпазите дома си от негативна енергия и как да го пречистите, вижте 4 метода.

4 начина да пречистите дома от негативна енергия
 © istockphoto.com

Горете градински чай, тамян и копал (вид смола)

Горенето на градински чай е един от най-популярните методи в цял свят за пречистване на дома. Ето и как се прави. Вземете китка градински чай, отворете вратите и прозорците на дома и го запалете. Тръгнете от вътрешността на стаята към прозорците. С помощта на ветрило или друго средство разнесете дима към ъглите на стаята и тавана, тъй като се смята, че на тези места има струпване на негативна енергия. Тръгнете от най-вътрешната стая на апартамент към входната врата. След като минете през всяка стая, излезте през вратата и със димящия градински чай пречистете и вратата. Оставете градинския чай да изгори, след което го оставете да изгори пред входната врата, без да го внасяте отново в дома. След като преминете тази част от ритуала, запалете тамян и копал (което е вид смола) и отново обиколете дома по същия начин.

Вижте също:

Освещаване на дома - какво, кога, как и защо >>>

Салвия (градински чай) - билка за столетници >>>

пречистване с градински чай

Сложете сол в ъглите на стаята

Солта е едно от най-използваните средства за предпазване и пречистване. За да пречистите дома си от негативна енергия, сложете по няколко щипки сол в иглите на всяка стая в дома. След това я оставете за 48 часа. След това я съберете с прахосмукачка или парцал и я изхвърлете от дома.

Друг начин да пречиствате дома си веднъж месечно със сол е като в последния ден от месеца след залез и преди полунощ хвърлите от входната врата навън 3 щипки сол. Същото можете да направите през прозореца на всяка стая.

Вижте също:

Суеверия от цял свят с храни и напитки >>>

Според тибетската култура солта се примесва с шафран и с тази смес с поръсват ъглите. В Тибет се смята, че силната миризма на шафрана отблъсква духовете и злите сили.

Защитете вратите и прозорците

Смята се, че негативната енергия влиза през прозорците и вратите, затова трябва редовно да ги пречиствате, за да няма лоша енергия в дома ви. Можете да приготвите следната смес, с която да измиете рамките на вратите и прозорците, за да премахнете негативната енергия и да защитите дома си. В 1 кофа вода сложете сока от 5 лимона, 1 ч.ч.сол и 1/2 ч.ч. оцет. Когато измивате рамките на вратите и прозорците, добре е да сте с ръкавици или след това обилно да измиете ръцете си, за да не се прехвърли негативната енергия върху вас.

Също така е добре да сложите сол под изтривалката. Тя ще предпази дома от влизането на лоша енергия

Доверете се на кристалите

Кристалите имат силно лечебно действие. На тях обаче се приписват и много свръхестествени сили. Затова можете да използвате кристалите за защита на дома.

Добър начин за пречистване и предпазване на дома е да поставите малки камъчета черен турмалин в ъглите на стаите. По този начин се образува невидимо защитно поле. Освен това черният турмалин абсорбира електромагнитната енергия от уредите в дома и така предпазва тялото ни от потенциално вредните облъчвания. Черният турмалин също така успокоява нервите. Затова и е добра идея да сложите няколко кристала турмалин с кутийка до леглото си за по-спокоен сън

5 начина да използвате кристали в ежедневието >>>

Кристали за здраве и щастие >>>

пречистване, черен турмалин

Кристалите съхраняват в себе си негативната енергия, затова е добре да пречиствате и тях на всеки десетина дни. Сложете ги в купа с преварена вода и ги оставете на слънце за няколко часа.

20.05.2016/ Радослава Михайлова

Още от "Загадъчно"

Ванга - българската пророчица

Ванга - българската пророчица

Баба Ванга няма нужда от представяне. Името й говори само за себе си.

Меркурий става директен - седмичен хороскоп (25-31 януари)

Меркурий става директен - седмичен хороскоп (25-31 януари)

Благополучието тази седмица се изразява чрез мистични съвпадения и внезапни интуитивни вдъхновения, вливащи в живота по-голяма яснота и проникновение.

Античните символи на любовта

Античните символи на любовта

Днес първата асоциация, която хората правят, когато чуят думата любов, е сърцето. Този символ обаче не винаги е бил толкова популярен колкото е сега и през вековете, различни култури и цивилизации, са създавали свои собствени символи, които да изразяват чувството на обич и привързаност. Вижте кои са те: