12 растения за положителна енергия у дома

0 коментара0/5

Има растения, които помагат за създаване и привличане на позитивна енергия в дома ни. Вижте кои 12 растения привличат положителна енергия и побързайте да се сдобиете с тях.

12 растения за положителна енергия у дома
 © istockphoto.com/ архив

1. Жасмин

Жасминът е свещеното цвете на Персия. Смята се, че ако имате жасмин у дома, това ще направи връзката с партньора ви по-силна. Любопитно е, че това цвете повлиява силно пророческите сънища на обитателите на дома. Освен това се смята, че жасминът стимулира чакрата на сърцето.

Вижте също:

Как да се грижим за жасмин в саксия >>>

2. Розмарин

Розмаринът е едно от най-подходящите цветя за пречистване на въздуха в дома. Смята се, че розмаринът помага при потиснатост и депресия. Розмаринът помага за постигане на вътрешен мир и предпазва дома от негативни сили и духове. Много хора слагат саксия с розмарин точо пред входната врата, за да предпазят дома от зли сили.

розмарин

3. Лилум

Лилиумът помага за пречистване на духовно и физическо ниво. Мнозина слагат лилум в спалнята, защото се смята, че създава атмосфера на спокойствие. Лилиумът е цветето на раждането. Смята се, че когато лилиумът в дома ви цъфне, това е прекрасно време да помислите за дете.

4. Градински чай

Градинският чай е може би най-мистичното растение в нашия списък. Смята се, че градинският чай помага да се свържем със съзнанието си на по-висше ниво. Индианците пък прекъдявали с китки градински чай за прогонване на злите сили и за пречистване от остатъчна негативна енергия след нежелан гост например. 

Вижте също:

4 начина да пречистите дома от негативна енергия >>>

5. Бръшлян

Бръшлянът също е едно от най-подходящите растения за пречистване на въздуха в дома. Според преданията бръшлянът около входната врата носи късмет и здраве на обитателите на дома. Затова в миналото е имало толкова много домове, по чиито фасади е пълзял бръшлян. 

Вижте също:

Идеи за декориране с бръшлян >>>

6. Алое вера

Всички знаем за приложенията на Алое вера в домашната козметика. Саксия с Алое вера обаче може да ви помогне да отблъсквате негативната енергия, която често влиза с различни хора.

алое вера

7. Босилек

Освен че пази от комари, разнася приятен аромат и е чудесна подправка, босилекът действа на емоционалната сила на човек. Затова се препоръчва за хора, които често са неуверени и колебливи.

 

8. Орхидея

Може би най-модерното цвете в момента е орхидеята. Гледа се лесно, изглежда красиво и се оказва, че е цвете, което задължително трябва да имате в спалнята си. Смята се, че орхидеята помага за балансиране на енергията по време на сън. Освен това орхидеята се свързва с активирането на Кундалини енергията. 

9. Риган

Риганът у дома се свързва с щастие, позитивна енергия и духовно пречистване. Най-подходящото място за ригана в дома е кухнята или трапезарията - местата, на които се събира цялото семейство. 

10. Лавандула

Лавандулата е мистично растение, което се свързва с релаксация. Смята се, че лавандулата у дома помага за балансиране на енергиите. Особено много помага на семейства, в които хората често избухват. Смята се, че лавандулата има силата да лекува и предпазва.

11. Роза

Розата е универсален символ на любовта и мира. Затова се смята, че, ако имате роза в саксия в дома си, това ще ви донесе много положителна енергия като семейство. 

12. Епипремнум ауреум (Дяволски бръшлян)

Според Фън Шуй дяволският бръшлян привлича благоденствие и много късмет в дома. Помага за пречистване на негативната енергия, причинена от стрес.

19.08.2016/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "12 растения за положителна енергия у дома".

Още от "Загадъчно"

Теракотената армия

Теракотената армия

Колекция от над 8000 войника, 130 бойни карети, 520 коня и 150 кавалеристи пазят първия император на Китай - Цин.

Тест: Избери око и виж какво означава

Тест: Избери око и виж какво означава

Вижте един тест, при който трябва да изберете изображението на едно от деветте очи, показани на картинката. Изборът ви издава много за вас като личност.

Отрицателни черти ... на зодиакалните знаци

Отрицателни черти ... на зодиакалните знаци

Никой не обича да чете за негативните черти от характера си, но защо пък да не ги съберем на куп? За всяка зодия. Така ще установим, че всъщност не сме чак толкова лоши.