12 растения за положителна енергия у дома

0 коментара0/5

Има растения, които помагат за създаване и привличане на позитивна енергия в дома ни. Вижте кои 12 растения привличат положителна енергия и побързайте да се сдобиете с тях.

12 растения за положителна енергия у дома
 © istockphoto.com/ архив

1. Жасмин

Жасминът е свещеното цвете на Персия. Смята се, че ако имате жасмин у дома, това ще направи връзката с партньора ви по-силна. Любопитно е, че това цвете повлиява силно пророческите сънища на обитателите на дома. Освен това се смята, че жасминът стимулира чакрата на сърцето.

Вижте също:

Как да се грижим за жасмин в саксия >>>

2. Розмарин

Розмаринът е едно от най-подходящите цветя за пречистване на въздуха в дома. Смята се, че розмаринът помага при потиснатост и депресия. Розмаринът помага за постигане на вътрешен мир и предпазва дома от негативни сили и духове. Много хора слагат саксия с розмарин точо пред входната врата, за да предпазят дома от зли сили.

розмарин

3. Лилум

Лилиумът помага за пречистване на духовно и физическо ниво. Мнозина слагат лилум в спалнята, защото се смята, че създава атмосфера на спокойствие. Лилиумът е цветето на раждането. Смята се, че когато лилиумът в дома ви цъфне, това е прекрасно време да помислите за дете.

4. Градински чай

Градинският чай е може би най-мистичното растение в нашия списък. Смята се, че градинският чай помага да се свържем със съзнанието си на по-висше ниво. Индианците пък прекъдявали с китки градински чай за прогонване на злите сили и за пречистване от остатъчна негативна енергия след нежелан гост например. 

Вижте също:

4 начина да пречистите дома от негативна енергия >>>

5. Бръшлян

Бръшлянът също е едно от най-подходящите растения за пречистване на въздуха в дома. Според преданията бръшлянът около входната врата носи късмет и здраве на обитателите на дома. Затова в миналото е имало толкова много домове, по чиито фасади е пълзял бръшлян. 

Вижте също:

Идеи за декориране с бръшлян >>>

6. Алое вера

Всички знаем за приложенията на Алое вера в домашната козметика. Саксия с Алое вера обаче може да ви помогне да отблъсквате негативната енергия, която често влиза с различни хора.

алое вера

7. Босилек

Освен че пази от комари, разнася приятен аромат и е чудесна подправка, босилекът действа на емоционалната сила на човек. Затова се препоръчва за хора, които често са неуверени и колебливи.

 

8. Орхидея

Може би най-модерното цвете в момента е орхидеята. Гледа се лесно, изглежда красиво и се оказва, че е цвете, което задължително трябва да имате в спалнята си. Смята се, че орхидеята помага за балансиране на енергията по време на сън. Освен това орхидеята се свързва с активирането на Кундалини енергията. 

9. Риган

Риганът у дома се свързва с щастие, позитивна енергия и духовно пречистване. Най-подходящото място за ригана в дома е кухнята или трапезарията - местата, на които се събира цялото семейство. 

10. Лавандула

Лавандулата е мистично растение, което се свързва с релаксация. Смята се, че лавандулата у дома помага за балансиране на енергиите. Особено много помага на семейства, в които хората често избухват. Смята се, че лавандулата има силата да лекува и предпазва.

11. Роза

Розата е универсален символ на любовта и мира. Затова се смята, че, ако имате роза в саксия в дома си, това ще ви донесе много положителна енергия като семейство. 

12. Епипремнум ауреум (Дяволски бръшлян)

Според Фън Шуй дяволският бръшлян привлича благоденствие и много късмет в дома. Помага за пречистване на негативната енергия, причинена от стрес.

19.08.2016/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "12 растения за положителна енергия у дома".

Още от "Загадъчно"

ТЕСТ: Как виждате живота си?

ТЕСТ: Как виждате живота си?

Предлагаме ви един лесен психологически тест, който ще разкрие малко повече за същността ви, за начина, по който виждате света и за това, какво е наистина важно в живота ви.

Суеверия за Луната

Суеверия за Луната

Дълго време хората са ползвали Луната като ориентир в своя живот. С течението на времето са се родили различни суеверия относно силата на Луната и въздействието й върху хората. Вижте кои са най-популярните суеверия за Луната.

Ом - свещената мантра

Ом - свещената мантра

Ом е свещен звук и духовен символ в индуизма. Ом е мантра, свързана с божественото и сътворението.